Creative insights: wat maakt een mobile ad engaging?

Wat zorgt ervoor dat consumenten interacteren met een mobile display advertentie? Wat maakt een mobile ad engaging? Creative platform Celtra onderzocht de advertentie ervaringen van alle mobile advertenties wereldwijd.

Het Celtra Creative Insights Report focust op de vraag: wat zorgt voor engagement met een advertentie? Ze onderzochten alle mobile rich media advertenties uit 2017, geserveerd wereldwijd en uit alle markten. Daarbij gold de engagement rate als belangrijkste metric in dit onderzoek.

Enkele key takeaways uit het rapport:

Contextual advertenties hebben een significant positiever effect

Advertenties gepersonaliseerd aan de context van de gebruiker hebben een significant positiever effect op de engagement rate dan advertenties die dat niet zijn. Dit geldt voor advertenties op zowel mobile web als in-app. Daarbij is het effect van in-app contextuele advertenties op de egagement rate is het grootst.

Het effect van contextuele mobile advertenties op de engagement rate. Bron: Celtra Creative Insights Report, 2018.

Daarnaast is het positieve effect vooral zichtbaar wanneer men gebruikmaakt van grotere advertentieformaten, zoals interstitials of een groot canvas. Celtra stelt dat in grotere formaten er meer ruimte is om de personalisatie op geavanceerde wijze weer te geven in copy en image.

Mobile contextuele advertenties: effect versus type formaat. Bron: Celtra Creative Insights Report, 2018.

Een advertentie aanpassen aan de context van de gebruiker kan op diverse manieren. Zo wilde Lipton in het hoofd van millennials ten aanzien van de belangrijkste sociale en zomerse situaties een duidelijke link creëren naar het merk. Bijvoorbeeld Lipton in het park met je vrienden, Lipton op het strand of Lipton op het terras. Middels een combinatie van micro-signalen bepaalde het merk of een gebruiker in een dergelijke Lipton context was, om vervolgens de copy en de image van de uiting daarop aan te passen.

Een ander voorbeeld is van Mazda. In de mobiele advertentie van Mazda zien gebruikers niet alleen het nieuwe Mazda2 GT-M Line model, maar ook de naam van de dichtstbijzijnde Mazda dealer.

Creative features presteren 3x beter

Advertenties met creatieve features (denk aan: slepen, swipen, wipen of 360) in de creative zorgen voor een drie keer betere engagement dan statische varianten. Of je nu een interstitial, medium rectangle of een leaderboard-formaat inzet, in alle gevallen verdubbeld het gebruik van een creative feature de engagement rate.

celtra

Het effect van het gebruik van creative features in mobiele advertenties. Bron: Celtra Creative Insights Report, 2018.

celtra ad experience

Het effect van het gebruik van creative features ten aanzien van verschillende mobiele advertentieformaten. Bron: Celtra Creative Insights Report, 2018.

Hoewel het positieve effect geldt voor alle type producten uit verschillende markten, wijst het rapport uit dat met name de sectoren automotive, finance, pharmacie, retail en technologie. Wellicht omdat bij merken in deze sectoren de meest relevante creative features te ontwikkelen zijn. Bijvoorbeeld de 360-graden feature die automerken, zoals Opel en Jaguar, inzetten om hun modellen te showen. Of technologie bedrijven, zoals Sony Mobile, die unieke eigenschappen uitlichten met een interactief element.

Advertenties presteren tijdens lunchtijd en namiddag

Tot slotte onderzocht Celtra ook in hoeverre variabelen als tijd en dag invloed heeft op de mate waarin consumenten met mobiele advertenties interacteren. Hoewel het gedurende dag heel constant is, laten advertenties getoond tijdens lunchtijd (12:00 – 13:00) en na 15:00 uur een marginaal hogere engagement rate zien dan advertenties geserveerd in de ochtend.

celtra insight

Mobile engagement rate per uur.
Bron: Celtra Creative Insight Report, 2018.

Kijkend naar het verschil tussen weekdagen, stijgen de engagement rates aan het einde van de week. Maar ook daartussen is het verschil gering.

celtra insight

Mobile engagement rates per dag van de week. Bron: Celtra Creative Insights Report, 2018.

Lees hier het hele Celtra Creative Insights Report

Wil jij ook zichtbaarheid creëren voor jouw merk of product? Laat dan jouw e-mailadres achter of neem contact op met één van onze specialisten.

[fluentform id=”2″]

[tmm name=”team”]

Geef een antwoord