Meer aandacht voor je digital out of home? 6x (neuro)visuele inzichten

Programmatic Digital Out of Home geeft reclamemakers nog meer tools om de aandacht van consumenten op straat te grijpen. Maar, hoe doe je dit effectief? Krijg aan de hand van (neuro)visuele inzichten praktische creatietips om jouw DOOH-creatie te verbeteren.

Dit is waarom je buitenreclame niet opgemerkt wordt

Inmiddels weten we dat het simpelweg aanbieden van informatie of een reclameboodschap op een scherm niet altijd voldoende is. Een bekend experiment die dat goed blootlegt is van Daniel Simon en zijn invisible gorilla. Maar ook in het dagelijkse leven zien we informatie vaak over het hoofd, hoewel het (fysiek) beschikbaar is. We missen belangrijke verkeersborden, fietsers en best obvious montagefouten in films en series.

We denken een heel gedetailleerde wereld te zien, maar eigenlijk is dit slechts een illusie veroorzaakt door de manier waarop onze hersenen visuele informatie verwerken. Dankzij inzichten uit de neurowetenschap weten we (steeds beter) dat onze hersenen niet beschikken over voldoende verwerkingskracht om alle informatie uit onze sensorische wereld volledig te analyseren. Er zijn selectiemechanismen van kracht die belangrijke aspecten in de omgeving voorrang geeft boven de andere aspecten of informatie.

De nieuwe visuele toolkit voor digital out of home reclame

Programmatic Digital Out of Home geeft ons extra tools om die selectiemechanismen te beïnvloeden. Op zo’n manier dat jouw buitenreclame voorrang krijgt. Deze digitale vorm van buitenreclame biedt nu beweging! Video! Felle lichten! Maar dus ook relevantie met behulp van data! En automation! De visuele toolkit van reclamemakers voor de creatie van DOOH-advertenties lijkt eindeloos.

Download de gids The Art of Digital Out of Home

In de gids ‘The Art of Digital Out of Home’ bieden we aan de hand van (neuro)visuele-inzichten praktische creatietips hoe die nieuwe visuele toolkit te gebruiken. Op zo’n manier dat de advertentie, waar jij jouw ziel en zaligheid in stopt, ook doet wat het moet doen bij diegene waarvoor de creative bedoeld is. 

De gids is tot stand gekomen samen met media-inkoopplatform Sage+Archer. Waarmee we een goede inkijk krijgen in de context van onze DOOH-creaties.

Vragen over programmatic digital out of home? Of over de gids? Neem contact op met Martine Hammink, Creative Lead bij 24AM via 020-7028224 of martine.hammink@its24am.com.

Geef een antwoord