Millennials hebben minder aandacht voor merken

In de afgelopen twee jaar zijn millennials uitgegroeid tot ‘s werelds grootste werkende generatie. Zij, die geboren zijn tussen 1977 en 1995, hebben een groot aandeel in de markt voor consumentenproducten. Volgens veel onderzoeken zou deze generatie minder waarde hechten aan materiële welvaart dan voorgaande generaties. Maar nu millennials massaal 30-plussers worden, lijkt dat een mythe.

Millennials van ‘cheap’ naar big spenders

Nieuw onderzoek door persbureau Bloomberg laat zien dat millennials in Amerika de grootste groep huizenkopers zijn. Ook zijn ze steeds vaker in het bezit van grote Amerikaanse bolides, waar zij (in tegenstelling tot de babyboomers) veel vaker een lening voor afsluiten. Bovendien eet meer dan de helft tenminste drie keer per week buiten de deur en brengen ze graag hun tijd door in de bar.

Hoewel merken millennials eerder beschouwden als de ‘cheapest generation’, worden zij nu hun cash cows. Helaas voor merken hebben millennials echter weinig vertrouwen in merken, of de wereld. Zij zijn namelijk opgegroeid in een onzekere wereld waar grote gebeurtenissen als de economische crisis, 9/11 en oorlogen in Afghanistan en Irak de sfeer in de buitenwereld bepalen.

Millennials ontwijken advertenties

Daarom zijn millennials sceptisch en op zoek naar de waarheid en echtheid, ofwel authenticiteit. Grootgebracht met technologie en continue toegang tot het internet en nieuws wereldwijd, zijn ze in staat om de werkelijkheid boven tafel te krijgen. Of in ieder geval, hun waarneming van de werkelijkheid. Zij kiezen hun eigen kanalen en daarbij staat hun ‘bullshit meter’ altijd aan: ze prikken eenvoudig door zelf-promotende nieuwsberichten en verkooppraatjes heen, om deze vervolgens genadeloos af te schrijven. Kundiger in het negeren, ontwijken of blokkeren van reclameboodschap vind je ze nergens anders in de geschiedenis.

Millennials hebben dus steeds minder aandacht voor merken. Merken van de (of met een) toekomst dienen daarom met een frisse blik te kijken naar hoe zij hun potentiële doelgroep betrekken bij het merk. Je krijgt immers maar één kans bij deze doelgroep, dus you better do it right.

Op zoek naar een frisse blik? Bel 020-7028280 of mail naar frisseblik@its24am.com.

Geef een antwoord