24AM en DPG Media vernieuwen app store pagina’s van alle kranten apps

DPG Media heeft de mobile en tablet apps van landelijke en regionale kranten vernieuwd. Samen met mobile first creatie partij 24AM heeft het ook de app store pagina’s een update gegeven.

24AM ontwikkelt exclusieve creative assets voor in app stores

De sites en de apps van o.a. Het Parool, AD, Trouw en de Volkskrant hebben vernieuwde vormgeving gekregen die het nieuws nog beter presenteren. Hiermee waren ook een App Store Productpagina’s aan vernieuwing toe. Leonie Pompert, CRO specialist bij DPG Media: “We hebben ontzettend hard gewerkt aan de nieuwe vormgeving van onze apps, om mensen een nog betere nieuwservaring te geven. Dit wilden we graag terug laten komen in het visitekaartje van de app, namelijk de app store pagina’s”.

In Apple App Store en Google Play Store hebben apps verscheidende mogelijkheden om hun app te etaleren. De kwaliteit van de visuele assets, zoals afbeeldingen en een video van de app, spelen daarin een belangrijke rol. Martine Hammink, Creative Lead bij 24AM: “De app stores hebben talrijk restricties voor het maken van creative assets. Bovendien is er steeds minder ruimte voor een geschreven omschrijving. We zien dat de kwaliteit van de visuele assets steeds meer invloed heeft op de ranking van apps in de stores”.

Daarom ontwikkelde 24AM rijke creatieve assets om de ervaring in de app store van De Volkskrant, Het Parool, AD en Trouw te versterken, rekening houdend met het talrijk restricties die de app stores kennen. Naast een reeks aan screenshots die features op begrijpelijke en eigenwijze manier demonstreren, produceerden we voor enkele titels ook app preview video’s. Waar de screenshots goed functioneren voor het etaleren van de unique selling points van de app, biedt de app preview de mogelijkheid om mooie features in combinatie van de UX te demonstreert. Want behalve de USP’s van een app, is ook een sierlijke UX een reden om een app te downloaden.

App store optimization voor meer organische downloads

Veel merken en apps onderschatten de waarde van een goede inrichting van hun app store productpagina’s. Maar liefst 67% van de smartphonegebruikers ontdekt zijn apps via de zoekfunctie daar. Als een app een toppositie bekleedt in de zoekresultaten van app stores leidt dit tot meer organische installs. Dat wil zeggen: installs die je realiseert zonder daarvoor te betalen.

ASO, oftewel App Store Optimization, is een verzameling van activiteiten om de positie van een app te verhogen in app stores zoals App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Om een toppositie te realiseren moet de app store productpagina voldoen aan verschillende ranking criteria. Hoewel app stores niet transparant zijn over welke factoren precies van invloed zijn op de ranking, weet 24AM door onderzoek, testen, meten en optimaliseren dat o.a. het gebruik van rijke visuals van grote invloed zijn op deze ranking.  

Op zoek naar praktische tips ten aanzien van ASO ? Hier krijg je een een handige video. Liever een to-do list specifiek voor jouw app etalage? Neem dan contact op met Martine Hammink via martine.hammink@its24am.com.

Geef een antwoord